Werelddeel Afrika
Oppervlakte van Afrika: 11.670.000 (mi²) / 28.489.869 (km²)
Bevolking van Afrika: 1.119.307.147 (2016)
Grootste stad van Afrika: Lagos, Nigeria (15.118.780 (2014))
Door velen beschouwd als de oorsprong van de mensheid, is Afrika een continent van 54 onafhankelijke landen en een rijke mix van inheemse volkeren, culturen, economieën en geschiedenis.
De landschappelijke schoonheid en verscheidenheid is vrij verbluffend, het is de thuisbasis van uitgestrekte woestijnen, tropische regenwouden, ruige bergen en vruchtbare graslanden. Het is overvloedig in flora en fauna onovertroffen door een ander continent.
Een steeds toenemend aantal toeristen uit de hele wereld wordt elk jaar aangetrokken door dit ongelooflijke continent om zijn wonderen te ervaren.
Maar ondanks zijn natuurlijke rijkdom en schoonheid, omvat Afrika de vijftien minst ontwikkelde landen in de wereld, 70% van de bevolking overleeft met minder dan $ 2 per dag, ziekte en hongersnood blijven miljoenen mensen per jaar doden, en zelfs de meest elementaire onderwijs wordt geweigerd aan een groot percentage van zijn kinderen.
Hoewel Afrika het eerst alfabetisch is, is het de tweede in zowel de populatie als de grootte tussen de zeven continenten van de aarde. Meer dan 1 miljard mensen kunnen Afrika naar huis bellen. De mensen van Afrika zijn verspreid over 54 verschillende landen in Afrika. Dit continent herbergt 15% van de wereldbevolking en het continent is goed voor 20% van het totale landoppervlak op aarde. De evenaar passeert het centrum van het continent dat voor grotendeels warme en / of tropische klimaten zorgt. Het noorden en het zuiden van Afrika hebben meer gematigde omstandigheden. Van de continenten van de wereld is Afrika uniek omdat het zich uitstrekt tussen de noordelijke en zuidelijke gematigde streken. Afrika wordt ook toegeschreven aan de geboorteplaats van de mensheid te zijn. Het oudste fossiele bewijs van Homo sapiens werd gevonden in het oostelijke deel van het continent.
De grote afmeting en de wisselende klimaten van Afrika maken het gastheer voor veel van de meest interessante soorten planten en dieren op aarde. Er zijn momenteel meer dan 7.000 verschillende soorten zoogdieren, vissen en vogels in Afrika. Er zijn ook meer dan 100.000 soorten insecten. Hier kun je zowel het grootste (Afrikaanse olifant) als het hoogste (giraffe) dier vinden.
Er zijn verschillende wateren rond het Afrikaanse continent. Je vindt de Indische Oceaan in het zuidoosten, de Atlantische Oceaan in het westen, de Middellandse Zee in het noorden en de Rode Zee in het noordoosten. Het continent Europa en Afrika liggen heel dicht bij elkaar. Ze liggen slechts 14,3 kilometer uit elkaar in de noordwestelijke hoek van Afrika. De rivier de Nijl is de langste rivier ter wereld en is langs de noordoostelijke kant van het continent de langste rivier ter wereld.
AFRIKA
- Botswana
HOOFDSTAD: Gaborone
- Egypte
HOOFDSTAD: Cairo
- Gambia
HOOFDSTAD: Banjul
- Ghana
HOOFDSTAD: Accra
- Kenia
HOOFDSTAD: Nairobi
- Madagaskar
HOOFDSTAD: Antananarivo
- Marokko
HOOFDSTAD: Rabat
TIJDVERSCHIL: -1 uur - Mauritius
HOOFDSTAD: Port Louis
- Mozambique
HOOFDSTAD: Maputo
- Namibie
HOOFDSTAD: Windhoek
- Swaziland
HOOFDSTAD: Mbabane
- Tanzania
HOOFDSTAD: Dodoma
- Tunesië
HOOFDSTAD: Tunis
- Zimbabwe
HOOFDSTAD: Harare
- Zuid Afrika
HOOFDSTAD: Pretoria