Reizen in Afrika

Populaire Bestemmingen in Afrika

"Elke horizon een nieuw verhaal"

Ontdek Afrika, het continent dat met zijn ongeëvenaarde diversiteit en rijke culturele erfgoed de ziel van elke reiziger raakt. Dit uitgestrekte land, gezegend met de meest adembenemende landschappen, van de uitgestrekte Sahara tot de weelderige regenwouden van het Congo-bekken, nodigt uit tot avontuur en ontdekking. Afrika is niet alleen de geboorteplaats van de mensheid, maar ook thuis voor een ongelooflijke verscheidenheid aan wildlife, eeuwenoude tradities, en een ongekende gastvrijheid.

Afrika biedt een scala aan ervaringen die nergens anders te vinden zijn. Ga op safari en sta oog in oog met de ‘Big Five’, verlies jezelf in de tijdloze steden vol historie, of vind rust aan een van de vele ongerepte stranden. Of je nu de voorkeur geeft aan de dynamiek van steden als Kaapstad en Nairobi of de stilte van de Sahara verkiest, Afrika wacht op je met ervaringen die je voor altijd bij zullen blijven.

Afrika op de kaart:

Veelgestelde vragen over Afrika

Wat is Afrika?

Afrika is een continent dat bekend staat om zijn rijke culturele erfgoed, diverse ecosystemen, en als de bakermat van de mensheid. Het is een land van contrasten, met een ongekende diversiteit aan landschappen, van uitgestrekte woestijnen tot weelderige regenwouden, en een thuis voor een rijke verscheidenheid aan flora en fauna.

Waar ligt Afrika?

Afrika ligt ten zuiden van Europa en ten westen van Azië. Het wordt omringd door de Middellandse Zee in het noorden, het Suezkanaal en de Rode Zee in het noordoosten, de Indische Oceaan in het zuidoosten, en de Atlantische Oceaan in het westen.

Hoeveel landen heeft Afrika?

Afrika bestaat uit 54 soevereine staten. Dit maakt het tot het continent met de op één na meeste landen, na Azië. Elk land heeft zijn eigen unieke cultuur, tradities en geschiedenis.

Hoeveel mensen wonen er in Afrika?

Afrika is het op één na meest bevolkte continent na Azië, met een geschatte bevolking van meer dan 1,3 miljard mensen in 2021. De bevolking van Afrika is jong, dynamisch en snelgroeiend, wat het continent een belangrijke speler maakt op het wereldtoneel in de komende decennia.

Hoe groot is Afrika?

Met een oppervlakte van ongeveer 30,3 miljoen vierkante kilometer is Afrika het op één na grootste continent ter wereld, na Azië. Het beslaat ongeveer 20% van de totale landoppervlakte van de aarde, wat het een enorm en gevarieerd landschap geeft.

Is Afrika het bezoeken waard?

Zeker weten! Afrika biedt een ongeëvenaarde diversiteit aan ervaringen Met zijn rijke culturen, adembenemende natuurlijke schoonheid, en warme gastvrijheid, biedt Afrika avonturen die je nergens anders op de wereld zult vinden. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur, cultuur of avontuur, Afrika heeft iets te bieden voor elke reiziger.

Disclaimer: check voor je op vakantie gaat altijd even het reisadvies

Landen in Afrika

Algerije
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Cabo Verde (Kaapverdië)
Kameroen
Centraal-Afrikaanse Republiek
Tsjaad
Comoren
Congo-Brazzaville (Republiek Congo)
Congo-Kinshasa (Democratische Republiek Congo)
Djibouti
Egypte
Equatoriaal-Guinea
Eritrea
Eswatini (Swaziland)
Ethiopië
Gabon
Gambia
Ghana
Guinee
Guinee-Bissau
Ivoorkust (Côte d’Ivoire)
Kenia
Lesotho
Liberia
Libië
Madagaskar
Malawi
Mali
Mauritanië
Mauritius
Marokko
Mozambique
Namibië
Niger
Nigeria
Rwanda
São Tomé en Príncipe
Senegal
Seychellen
Sierra Leone
Somalië
Zuid-Afrika
Zuid-Soedan
Soedan
Tanzania
Togo
Tunesië
Oeganda
Zambia
Zimbabwe