Landeninfo Kenia
Kenia is bekend als “de bakermat van de mensheid”.
In de Great Rift Valley hebben paleontologen een aantal van de vroegste bewijzen van de voorouders van de mens ontdekt.
In de huidige tijd heeft de etnische diversiteit van Kenia een cultuur, maar het is ook een bron van conflicten.
De islamitische militante Al-Shabab beweging, actief in Somalië, heeft ook een aantal opeenvolgende aanvallen gehad in Kenia, inclusief het Westgate-winkelcentrum 2013 in Nairobi en de 2015-aanval op het Garissa University College in het noordwesten van Kenia.
Andere dringende uitdagingen zijn meer dan hoog werkloosheid, criminaliteit en armoede. Droogtes met miljoenen mensen in gevaar.
ALGEMENE LANDENINFO KENIA
Officiële naam: Republiek Kenia
Ligging: Oost-Afrika, aan de Indische Oceaan, tussen Somalië en Tanzania
Hoofdstad Kenia: Nairobi
Oppervlakte: 582.650 km²
Staatsvorm: republiek
Inwoners: 30.339.770
Bevolking: Kikuyu, Luhya, Luo, Kalenjin, Kambi, Kisii, Masai, Samburu en andere Afrikaanse volkeren.
Talen: De officiële talen zijn Engels en Kiswahili. Er worden een hele reeks Afrikaanse talen gesproken.
Religies: protestantisme, rooms-katholicisme, natuurreligies, islam
Munt: De Keniaanse Shilling is onderverdeeld in 100 Cents.
REISDOCUMENTEN
Paspoort en visum zijn verplicht.
VACCINATIE KENIA
GEZONDHEID
Vaccinatie tegen gele koorts is niet verplicht, maar wel noodzakelijk. Vaccinatie is aanbevolen tegen hepatitis a en b, polio en buiktyfus. In uitzonderlijke omstandigheden kan er een epidemie zijn van meningokokkenmenengitis. Medicatie tegen malaria is aanbevolen. Denk eraan dat je ruim voor je afreisdatum moet beginnen met een anti-malariakuur.
Kijk ALTIJD voor de ACTUELE vaccinaties per land.
HOOFDSTAD KENIA
Nairobi, stad, hoofdstad van Kenia. Het ligt in het zuid-centrale deel van het land, in de hooglanden op een hoogte van ongeveer 5.500 voet (1.680 meter). De stad ligt 300 mijl (480 km) ten noordwesten van Mombasa, de belangrijkste haven van Kenia aan de Indische Oceaan.
De stad is ontstaan in de late jaren 1890 als een koloniale spoorweg nederzetting, ontleent zijn naam aan een water hole bekend bij de Maasai mensen als Enkare Nairobi (“Cold Water”). Toen de spoorlijn daar aankwam in 1899, werd de Britse koloniale hoofdstad van de provincie Ukamba overgebracht van Machakos (nu Masaku) naar de locatie, en in 1905 werd Nairobi de hoofdstad van het Britse Oost-Afrikaanse protectoraat. Vanaf ongeveer 1900, toen een kleine Indiase bazaar werd gevestigd in Nairobi, was de stad ook een handelscentrum.

Straat in Nairobi, Kenia
Als regeringscentrum trok Nairobi vervolgens een stroom migranten aan van het platteland van Kenia, waardoor het een van de grootste steden in tropisch Afrika werd. Het werd uitgeroepen tot een gemeente in 1919 en kreeg de status van stad in 1954. Toen Kenia onafhankelijk werd in 1963, bleef Nairobi de hoofdstad. De grondwet van het nieuwe land breidde het gemeentelijke gebied van de stad uit; de uitgebreide gemeente is een onafhankelijke eenheid die wordt beheerd door de gemeenteraad van Nairobi.
Nairobi is het belangrijkste industriële centrum van het land. De spoorwegen zijn de grootste industriële werkgever. De lichte verwerkende industrie produceert dranken, sigaretten en bewerkte voedingsmiddelen. Toerisme is ook belangrijk. De stad ligt in de buurt van het agrarische kerngebied van Oost-Afrika en een aantal primaire producten worden door Nairobi geleid voordat ze via Mombasa worden geëxporteerd. Nairobi speelt ook een belangrijke rol in de gemeenschap van Oost-Afrikaanse staten; het is het hoofdkantoor van belangrijke regionale spoorwegen, havens en luchtverkeersleidingsbedrijven.
NAIROBI
De stad is goed bereikbaar met wegen en spoorwegen. De hoofdroutes zijn zuidoost en zuidwaarts naar Mombasa en Tanzania en noordwesten via de hooglanden naar het Victoriameer en Oeganda. Jomo Kenyatta International Airport, op 15 km afstand ten zuidwesten, is een van de belangrijkste internationale luchthavens in Afrika.
Tot de architecturale monumenten van de stad behoren het Kenyatta International Conference Centre, het parlementsgebouw en het stadhuis, de rechtbanken, de rooms-katholieke kathedraal en de Jamia-moskee. Er is ook een goed gepland commercieel centrum.
Nairobi is de thuisbasis van verschillende onderwijsinstellingen, waaronder de Universiteit van Nairobi (opgericht in 1956 als de Koninklijke Technische Universiteit van Oost-Afrika), Kenyatta University College (opgericht in 1972 als een onderdeel van de Universiteit van Nairobi), Kenya Polytechnic University College ( 1961), en Kenya Institute of Administration (1961). Andere instellingen zijn onder meer het nationale archief van Kenia, het Nationaal Museum van Kenia (natuurlijke geschiedenis), de McMillan Memorial Library en het Kenya National Theatre. Nairobi National Park, een groot reservaat voor talrijke zoogdieren, reptielen en vogels, is een populaire toeristische attractie.

Overzicht over Nairobi, Kenia
KLIMAAT KENIA
Kenia kent een tropisch klimaat met opmerkelijke verschillen tussen de kustgebieden en het binnenland en tussen de hoger gelegen gebieden en de laagvlakten. In Nairobi schommelt de gemiddelde maximumtemperatuur rond de 25 graden. In het noorden kan het tot 50 graden en warmer worden. De regenmaanden zijn van oktober tot november en van maart tot juni. In die periode valt de regen in korte buien en vaak ‘s nachts. Ook in het regenseizoen blijft het overdag zonnig en warm.
De beslissing om naar Kenia te gaan is een meerjarige vraag voor bezoekers. Er is geen eenvoudige ‘beste tijd om Kenia te bezoeken’, aangezien de goede omstandigheden in het hele land verschillen, en het ideale weer van de één de teleurstelling van een ander zal zijn.
Dat gezegd hebbende, zullen de meeste bezoekers het grootste deel van het jaar iets positiefs over het weer vinden. Ongeacht de omgevingstemperatuur in de schaduw, wanneer de zon schijnt – wat een groot deel van de tijd is, en vaak van zonsopgang tot zonsondergang gedurende weken achtereen – is het altijd hevig: je bent op de evenaar en je zult weet er alles van als je de zonnebrand verwaarloost