ALGEMENE INFO
Officiële naam: Koninkrijk Thailand
Ligging: Zuid-Oost-Azië. Aan de Golf van Thailand. Grenst aan Myanmar, Laos en Cambodja.
Hoofdstad: Bangkok
Oppervlakte: 514.000 km²
Staatsvorm: constitutionele monarchie
Inwoners: 61.797.751
Bevolking: Thai, Chinezen ea.
Talen: Thais, Engels, etnische talen
Religies: boedhisme (95%)
Munt: Bath

VERVOER EN VERBLIJF

REISDOCUMENTEN
Paspoort en visum zijn verplicht.
Visum voor dertig dagen is verkrijgbaar aan de grens als je een paspoort hebt dat nog tenminste zes maanden na aankomst geldig is. Houdt u ook rekening met inentingen, welke u gevaccineerd dient te krijgen daags voor u afreist naar Zuidoost-Azië. Een verblijf op Thailand is dubbel zo prettig wanneer u goed bent voorbereid en genoeg informatie over Thailand heeft verkregen.

 

VACCINATIE / GEZONDHEID
Vaccinatie tegen gele koorts is enkel verplicht voor reizigers die uit een land komen met een risico op gele koorts.
Vaccinatie is aanbevolen tegen hepatitis a en b en polio.
Er is een matig tot laag risico op buiktyfus.
In uitzonderlijke omstandigheden (epidemie) kan er van mei tot oktober een risico zijn op Japanse encefalitis..
Kijk ALTIJD voor de ACTUELE vaccinaties per land.

BEZIENSWAARDIGHEDEN
Er zijn eindeloze bezienswaardigheden in Thailand! Reis naar hoofdstad Bangkok, om de fabelachtige boeddhistische tempels te aanschouwen, om te slenteren door de drukke straatmarktjes en om je te laten rondvaren tussen de ‘drijvende marktjes’. In het ‘Venetië van Azië’ moet je ook de Wat Phra Kaew tempel hebben bezichtigd! De hoofdstad staat ook bekend om haar bruisende nachtleven, maar dit kan op bijna elke plaats in het land. Maak een echte full moon party mee in Ko Pha Ngan of ga een nacht lang partyen op Patong Beach of Kata Beach in Phuket. Liever naar de stranden? Ga dan relaxen in Koh Chang of Pattaya; de azuurblauwe zee en parelwitte stranden zijn een plaatje en duiken kun je hier erg goedkoop! Thailand heeft erg mooie natuur en is de perfecte bestemming voor een avontuurlijke rondreis. Kijk hier voor een Thailand rondreis, of boek hier uw Bangkok vliegtickets.

KLIMAAT
Tropisch vochtig klimaat. Het is er het hele jaar door warm. Bangkok is de heetste stad in de wereld. De beste periode om te reizen naar Thailand is van november tot april. Dan is het droog en relatief koel.

thailand