Albanië Inwonersaantal – Het Totaaloverzicht van de Bevolking in Albanië

Ben je benieuwd naar het inwonersaantal van Albanië? In dit artikel bieden we een gedetailleerd overzicht van de huidige bevolking van Albanië, interessante feiten en cijfers, en waar Albanië zich bevindt op de ranglijst van landen naar inwonersaantal. Lees verder om alles te weten te komen over het inwonersaantal van Albanië.

Hoeveel Inwoners heeft Albanië?

Albanië heeft op dit moment een geschatte bevolking van [inwonersaantal]. Dit aantal kan echter variëren, afhankelijk van verschillende bronnen en meetmethoden. Het is belangrijk op te merken dat het inwonersaantal van een land voortdurend verandert als gevolg van geboorten, sterfgevallen, migratie en andere demografische factoren.

Interessante Feiten en Cijfers over het Inwonersaantal van Albanië

Hier zijn enkele interessante feiten en cijfers over het inwonersaantal van Albanië:

  • Albanië heeft een bevolkingsdichtheid van ongeveer [bevolkingsdichtheid] inwoners per vierkante kilometer.
  • De bevolking van Albanië bestaat voornamelijk uit etnische Albanezen, maar er zijn ook andere etnische minderheden zoals Grieken, Macedoniërs en Roma.
  • De hoofdstad van Albanië, Tirana, is de grootste stad van het land en heeft een aanzienlijk deel van de bevolking.
  • Volgens schattingen heeft Albanië een gemiddeld geboortecijfer van [geboortecijfer] geboorten per 1000 inwoners en een sterftecijfer van [sterftecijfer] sterfgevallen per 1000 inwoners.
  • Albanië heeft in de afgelopen jaren te maken gehad met een aanzienlijke emigratie, voornamelijk als gevolg van economische en sociale factoren.

Ranglijst van Landen naar Inwonersaantal – Waar Staat Albanië?

Op de ranglijst van landen naar inwonersaantal staat Albanië op de [ranglijst] plaats. Hoewel Albanië een relatief klein land is in vergelijking met veel andere landen, heeft het nog steeds aanzienlijke bevolkingsaantallen.

Belangrijke Steden en Regio’s in Albanië

Naast de hoofdstad Tirana zijn er nog andere belangrijke steden en regio’s in Albanië die een aanzienlijk deel van de bevolking herbergen. Enkele van deze steden zijn:

1. Durres

Durres is een havenstad aan de Adriatische Zee en wordt beschouwd als een belangrijk economisch en toeristisch centrum van Albanië.

2. Vlora

Vlora is een kuststad in het zuidwesten van Albanië en staat bekend om zijn prachtige stranden en historische bezienswaardigheden.

3. Shkodra

Shkodra is een stad in het noordwesten van Albanië en biedt een rijke geschiedenis, cultuur en architectuur.

4. Elbasan

Elbasan is een stad in het midden van Albanië en heeft een historisch centrum dat teruggaat tot de ottomaanse periode.

Veelgestelde Vragen over het Inwonersaantal van Albanië

1. Wat is het inwonersaantal van Albanië?

Het geschatte inwonersaantal van Albanië is [inwonersaantal].

2. Wat is de bevolkingsdichtheid van Albanië?

De bevolkingsdichtheid van Albanië is ongeveer [bevolkingsdichtheid] inwoners per vierkante kilometer.

3. Wie zijn de belangrijkste etnische groepen in Albanië?

De bevolking van Albanië bestaat voornamelijk uit etnische Albanezen, maar er zijn ook andere etnische minderheden zoals Grieken, Macedoniërs en Roma.

4. Wat is de gemiddelde geboortecijfer en sterftecijfer van Albanië?

Albanië heeft een gemiddeld geboortecijfer van [geboortecijfer] geboorten per 1000 inwoners en een sterftecijfer van [sterftecijfer] sterfgevallen per 1000 inwoners.

5. Waar staat Albanië op de ranglijst van landen naar inwonersaantal?

Albanië staat op de [ranglijst] plaats op de ranglijst van landen naar inwonersaantal.

Conclusie

In dit artikel hebben we een overzicht gegeven van het inwonersaantal van Albanië, interessante feiten en cijfers, en de positie van Albanië op de ranglijst van landen naar inwonersaantal. Het inwonersaantal van Albanië kan variëren, maar op dit moment wordt het geschat op [inwonersaantal]. Albanië heeft een diverse bevolking, met etnische Albanezen als de grootste groep. De bevolkingsdichtheid van Albanië is ongeveer [bevolkingsdichtheid] inwoners per vierkante kilometer. Als je meer wilt weten over Albanië en zijn bevolking, zijn er tal van bronnen die je verder kunt raadplegen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.