denemarken inwonersaantal

Denemarken Inwonersaantal: Alles wat je moet weten over de bevolking van Denemarken

Het inwonersaantal van Denemarken bedraagt momenteel ongeveer 5,8 miljoen mensen. Met een totale oppervlakte van ongeveer 43.000 vierkante kilometer, resulteert dit in een bevolkingsdichtheid van ongeveer 137 inwoners per vierkante kilometer. Denemarken heeft een van de laagste bevolkingsdichtheden in Europa, wat betekent dat er veel ruimte is voor elke inwoner.

2. Hoe is de bevolking van Denemarken samengesteld?

De bevolking van Denemarken is relatief homogeen, met de meeste mensen die behoren tot de etnische groep van Denen. Ongeveer 90% van de bevolking is van Deense afkomst. Daarnaast zijn er ook kleine minderheden van immigranten en asielzoekers uit verschillende landen.

Denemarken heeft ook een relatief jonge bevolking, met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 42 jaar. Dit wijst op een gezonde balans tussen jonge en oude inwoners.

3. Hoe is het bevolkingsaantal van Denemarken in de loop der jaren veranderd?

Het bevolkingsaantal van Denemarken is in de afgelopen decennia gestaag gegroeid. In de jaren 90 was er sprake van een lichte daling van het inwonersaantal, maar sindsdien is het weer gestegen. Deze groei is voornamelijk te danken aan een positief migratiesaldo, waarbij het aantal mensen dat naar Denemarken emigreert hoger is dan het aantal mensen dat emigreert naar andere landen.

Hoewel de bevolkingsgroei in Denemarken relatief laag is in vergelijking met sommige andere Europese landen, blijft het inwonersaantal toch gestaag toenemen.

4. Interessante feiten over het inwonersaantal van Denemarken

Feit Details
Hoofdstad van Denemarken Kopenhagen, met een bevolking van ongeveer 1,3 miljoen mensen.
Levensverwachting Gemiddeld 81 jaar voor mannen en 84 jaar voor vrouwen.
Bevolkingsgroei 0,32% per jaar.
Taal Deens is de officiële taal van Denemarken.
Religie De meeste Denen zijn Evangelisch-Lutherse christenen.
denemarken inwonersaantal

5. Veelgestelde vragen over het inwonersaantal van Denemarken

FAQ 1: Hoeveel mensen wonen er in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken?

Kopenhagen heeft een bevolking van ongeveer 1,3 miljoen mensen, waardoor het de grootste stad van Denemarken is. Het is ook een van de snelst groeiende steden van het land.

FAQ 2: Wat is de bevolkingsdichtheid van Denemarken?

De bevolkingsdichtheid van Denemarken is ongeveer 137 inwoners per vierkante kilometer. Dit maakt het een van de minst dichtbevolkte landen in Europa.

FAQ 3: Wat is de gemiddelde levensverwachting in Denemarken?

De gemiddelde levensverwachting in Denemarken is ongeveer 81 jaar voor mannen en 84 jaar voor vrouwen. Dit wijst op een goede gezondheidszorg en levenskwaliteit in het land.

FAQ 4: Zijn er veel immigranten in Denemarken?

Ja, er is een aanzienlijk aantal immigranten in Denemarken, voornamelijk uit andere Europese landen en het Midden-Oosten. Echter, in vergelijking met sommige andere Europese landen is het percentage immigranten relatief laag.

FAQ 5: Hoe is het inwonersaantal van Denemarken vergeleken met andere Scandinavische landen?

Denemarken heeft het laagste inwonersaantal van alle Scandinavische landen. Zweden en Noorwegen hebben beide een grotere bevolking dan Denemarken.

6. Conclusie

Het inwonersaantal van Denemarken bedraagt momenteel ongeveer 5,8 miljoen mensen. De bevolking is relatief homogeen, met de meeste mensen van Deense afkomst. Het land heeft een lage bevolkingsdichtheid en een relatief jonge bevolking. Het inwonersaantal is in de loop der jaren gestaag gegroeid, voornamelijk als gevolg van positieve migratie. De hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, is de grootste stad van het land. Denemarken staat bekend om zijn goede gezondheidszorg en hoge levenskwaliteit. Al deze factoren maken Denemarken een aantrekkelijke bestemming om te wonen en te bezoeken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.