andorra inwonersaantal_1

Tsjechië Inwonersaantal: Een Overzicht van de Bevolking van Tsjechië

Ben je benieuwd naar het inwonersaantal van Tsjechië? In dit artikel zullen we een diepgaand overzicht geven van de bevolking van Tsjechië. We zullen interessante feiten, statistieken en informatie delen over het aantal inwoners en de demografische samenstelling van het land. Lees verder om meer te weten te komen over tsjechië inwonersaantal!

Hoeveel mensen wonen er in Tsjechië?

Tsjechië heeft een bevolking van ongeveer 10,7 miljoen mensen. Het inwonersaantal van Tsjechië is gedurende de laatste decennia stabiel gebleven, met een lichte stijging in sommige jaren. Het land heeft een gemiddelde bevolkingsdichtheid van 134 inwoners per vierkante kilometer, waardoor het tot de minder dichtbevolkte landen van Europa behoort.

Demografische samenstelling van Tsjechië

Om een beter begrip te krijgen van het inwonersaantal van Tsjechië, is het belangrijk om ook naar de demografische samenstelling van het land te kijken. Hier zijn een aantal belangrijke demografische feiten:

1. Leeftijdsverdeling

De gemiddelde leeftijd in Tsjechië is ongeveer 43 jaar. Het land heeft een vergrijzende bevolking, met een relatief laag geboortecijfer en een hoog levensverwachting. Ongeveer 20% van de bevolking is 65 jaar of ouder.

2. Stedelijke versus plattelandsbevolking

Ongeveer 75% van de Tsjechische bevolking woont in stedelijke gebieden, terwijl de resterende 25% op het platteland woont. Grote steden zoals Praag en Brno zijn de belangrijkste bevolkingscentra van het land.

3. Buitenlandse bevolking

Er is een kleine buitenlandse bevolking in Tsjechië. Volgens de laatste gegevens vormen buitenlanders ongeveer 4% van de totale bevolking. De meeste buitenlanders komen uit andere Europese landen, zoals Slowakije, Oekraïne en Duitsland.

Factoren die het bevolkingsaantal beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die het inwonersaantal van Tsjechië beïnvloeden. Hier zijn enkele belangrijke factoren die een rol spelen:

1. Geboortecijfer

Het geboortecijfer in Tsjechië is relatief laag. Dit wordt deels veroorzaakt door een afname in het aantal vruchtbare vrouwen en een verandering in gezinsplanning. Het lage geboortecijfer heeft geleid tot een vergrijzende bevolking.

2. Migratie

Net als in andere Europese landen heeft migratie invloed op het inwonersaantal van Tsjechië. Er zijn zowel emigranten als immigranten in het land. Sommige mensen verlaten Tsjechië op zoek naar betere economische kansen, terwijl anderen het land binnenkomen vanwege werk of studie.

tsjechië inwonersaantal

FAQs over het Tsjechië inwonersaantal

1. Wat is het totale inwonersaantal van Tsjechië?

Het totale inwonersaantal van Tsjechië is ongeveer 10,7 miljoen mensen.

2. Hoeveel procent van de Tsjechische bevolking woont in stedelijke gebieden?

Ongeveer 75% van de Tsjechische bevolking woont in stedelijke gebieden.

3. Wat is de gemiddelde leeftijd in Tsjechië?

De gemiddelde leeftijd in Tsjechië is ongeveer 43 jaar.

4. Hoeveel buitenlanders wonen er in Tsjechië?

Volgens de laatste gegevens vormen buitenlanders ongeveer 4% van de totale bevolking in Tsjechië.

5. Wat zijn de belangrijkste redenen voor migratie in Tsjechië?

Sommige mensen verlaten Tsjechië op zoek naar betere economische kansen, terwijl anderen het land binnenkomen vanwege werk of studie.

Conclusie

In dit artikel hebben we een overzicht gegeven van het inwonersaantal van Tsjechië. Met een bevolking van ongeveer 10,7 miljoen mensen heeft Tsjechië een stabiele bevolkingsomvang. De gemiddelde leeftijd is 43 jaar en ongeveer 75% van de bevolking woont in stedelijke gebieden. Migratie en het lage geboortecijfer zijn belangrijke factoren die het inwonersaantal van Tsjechië beïnvloeden. We hopen dat je na het lezen van dit artikel een beter begrip hebt van tsjechië inwonersaantal!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.