Algemene informatie over de Verenigde Arabische Emiraten (VAE)

Officiële naam: Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Bestaand uit: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaiwan, Fujairah en Ras Al Khaimah
Ligging: Midden-Oosten
Hoofdstad: Abu Dhabi
Oppervlakte: 83.666 km²
Staatsvorm: Federatie van emiraten
Inwoners: 5.927,482
Bevolking: Arabieren
Talen:  Arabisch
Religies: Islamitisch (76%), Hindoeïsme (15%) en Christenen (9%).
Munt: VAE – dirham (AED)

VERVOER EN VERBLIJF

REISDOCUMENTEN
Paspoort en visum zijn verplicht.

VACCINATIE / GEZONDHEID
Verplicht: geen

Aanbevolen: DTP, Hepatitus A

Extra vaccinaties aanbevolen langere reizen: Hepatitus B en Rabiës (hondsdolheid)

Kijk ALTIJD voor de ACTUELE vaccinaties per land.

KLIMAAT
De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft een woestijnklimaat, met zeer milde winters en zeer hete en zonnige zomers, waarin de luchtvochtigheid van de Perzische Golf de hitte ondraaglijk maakt. De jaarlijkse neerslag is bijna overal onder de 100 millimeter (4 inch) en is geconcentreerd in de wintermaanden. De regens zijn zeldzaam, maar ze komen voor in de vorm van buien of stortbuien, die soms intens kunnen zijn.

Het land bestaat uit zeven emiraten, bijna allemaal met uitzicht op de Perzische Golf (Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Ras al-Khaimah, Sharjah en Umm al-Quwain), en één met uitzicht op de Golf van Oman (Fujairah). Het grootste emiraat, dat ook de hoofdstad is, is Abu Dhabi, hoewel de beroemdste vanwege zijn futuristische gebouwen en moderne toeristische resorts, Dubai is. In Dubai gaat de gemiddelde dagtemperatuur in januari van 18,5 graden Celsius (65,5 ° F) (dus we bevinden ons op de grens tussen het subtropische en het tropische klimaat), in juli en augustus tot ongeveer 35 ° C (95 ° F).