ALGEMENE LANDENINFO ITALIË

Officiële naam: Italiaanse republiek
Ligging: Zuid-Europa, schiereiland dat zich uitstrekt in de Middellandse Zee. Grenst aan Monaco, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië
Hoofdstad: Rome
Oppervlakte: 301.230 km²
Staatsvorm: republiek
Inwoners: 57.634.327
Bevolking: Italianen (minderheden van inwijkelingen uit de Balkanlanden, het voormalige Oostblok en andere landen).
Talen: Italiaans
Religies: rooms-katholicisme (de meerderheid), protestantisme, jodendom, islam
Munt: euro

VERVOER EN VERBLIJF
Er zijn diverse mogelijkheden om te verblijven in Italië. Het bekendste accommodatietype is het hotel. Vooral in de toeristische gebieden zoals in Toscane en rondom Venetië struikel je over de hotels. Het huren van een appartement of een huisje biedt net wat meer bewegingsruimte dan een hotelkamer. Het is dan ook een populaire verblijfsvorm voor gezinnen met kinderen en ouderen. Wel kunnen de kosten voor de huur behoorlijk oplopen, helemaal als het gaat om een volledig huis. Tot slot is het verblijf op een camping in Italië ongekend populair onder alle lagen van de Nederlandse bevolking. Ze genieten het liefst in een tent, caravan of vouwwagen van de Italiaanse natuur en natuurlijk ook van het heerlijke klimaat. Vooral campings aan het Gardameer, Campings Lago Maggiore en het Como Meer zijn in trek.

 

 

 

REISDOCUMENTEN
Identiteitskaart

VACCINATIE / GEZONDHEID
Geen vaccinatie noodzakelijk

KLIMAAT
Italië kent een Mediterraan klimaat wat maakt dat het er het grootste deel van het jaar aangenaam warm en zonnig is. In het zuiden is het heet en droog. In de noordelijke bergstreken geldt een Alpijns klimaat. Eigenlijk heeft het weer in Italië te maken met drie verschillende klimaten: een zeeklimaat, een hooggebergteklimaat en een mediterraan klimaat. Voor het laatste komen uiteraard de meeste zonliefhebbers naar het schiereiland in de Middellandse Zee.

italie