ALGEMENE INFO
Officiële naam: Koninkrijk Spanje
Ligging: Zuid-West-Europa. Spanje grenst in het noorden aan Frankrijk en Andorra en in het westen aan Portugal. Spanje heeft maar liefst 4.964 kilometer kusten. Het land ligt tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan.
Hoofdstad: Madrid
Oppervlakte: 504.782 km²
Staatsvorm: parlementaire monarchie
Inwoners: 40.037.995
Bevolking: Spanjaarden
Talen: Spaans, Catalaans, Baskisch en Gallicisch. Toeristen die geen van deze talen spreken kunnen zich in de meeste gebieden (zeker in de steden en bij de toeristische trekpleisters) vrij goed tot goed behelpen met Frans of Engels.
Religies: rooms-katholicisme
Munt: Euro

VERVOER EN VERBLIJF

Kijk voor informatie over Barcelona op de Barcelona Blog.

REISDOCUMENTEN
Identiteitskaart.

VACCINATIE / GEZONDHEID
Geen vaccinaties verplicht
Kijk ALTIJD voor de ACTUELE vaccinaties per land.

Strand Benidorm SpanjeKLIMAAT
Spanje kent een gematigd klimaat met naar Belgische of Nederlandse normen hoge gemiddelde temperaturen, vooral in het binnenland. De zomers zijn warm tot heet en de winters kunnen koud zijn. Aan de kust is het in de zomer minder heet en in de winter minder koud.

Op de Canarische eilanden van Spanje heerst er een aangenaam klimaat waarbij de winters niet te koud en de zomers niet te warm zijn. Vaak wordt het omschreven als het klimaat van de ‘Eeuwige Lente’. Voor meer informatie over dit klimaat kijk je bij weer Tenerife.

Het zuiden van Spanje grenst aan de Middellandse Zee. In deze zee liggen ook de Spaanse eilanden Ibiza, Mallorca en Menorca, waarvan Mallorca het grootste eiland is. Hier vind je dan ook het Middellandse Zee klimaat. Dat betekent warme zomers en milde winters. reken in de zomer op vele zonuren per dag met een temperatuur tussen de 25 en 30 graden! In de winter wordt het normaal gesproken op zijn koudst zo´n 14 graden.