Verken de binnenlanden van Spanje met een huurauto

Wie aan Spanje denkt, denkt al snel aan zon, strand, zee en massatoerisme. Maar Spanje is zoveel meer. Wilt u het échte Spanje proeven en beleven? Hier volgen een drietal aanbevelingen voor een bijzondere vakantie naar Spanje.
De binnenlanden van Spanje verkent u tijdens uw Spanje vakantie het best met een huurauto. Zo kunt u makkelijk en comfortabel genieten van de indrukwekkende en diverse landschappen die Spanje te bieden heeft en kunt u oude Middeleeuwse plaatsjes en verlaten dorpen moeiteloos bereiken. Denk hierbij wel eraan dat Spanje bergachtig is. Een auto met een sterke motor is dan ook warm aan te bevelen.

 

Uitzicht op Patones de Arriba (Madrid, Spanje)

Overnacht in een boutique hotel

In Spanje zijn veel kleine, typische, authentieke hotels te vinden. Zij kunnen gevestigd zijn in oude kastelen, molens of boerderijen. Of in huizen met typische architectuur uit een bepaalde streek. En vaak liggen ze in kleinere plaatsen. In het Spaans worden deze boutique hotels ook wel “hoteles con encanto” genoemd. Zij bieden in de regel goede persoonlijke service, omdat zij door de eigenaren zelf gerund worden. Verder is het een goede manier om van dichtbij mee te maken hoe mensen in Spanje leven, doordat dit type vakantiewoning in Spanje vaak in kleinere plaatsen ligt. Een aantal van deze kleine hotels in Spanje zijn zelfs speciaal aangepast voor families die op vakantie met kinderen in Spanje zijn, bijvoorbeeld met een aparte speelkamer.

 

Boutique hotel Posada Finca la Fronda (Alájar, Huelva, Andalusië, Spanje)

Proef een van de vele feesten en evenementen in Spanje

Spanje is een land waarin de tradities nog hoog gehouden worden. Vol passie en overgave vinden er in de Semana Santa processies plaats door het gehele land, wordt rond kerstmis het verhaal rond de geboorte van Jezus nagespeeld, wordt de Moorse bezetting herdacht, worden beschermheiligen vereerd en worden dorps- en stadsfeesten gehouden.  Wilt u de Spaanse cultuur écht proeven, zorg dan dat u tijdens een van de vele feesten in Spanje bent.

 

Schapen in Madrid tijdens de Fiesta de la Trashumancia

Meer tips over bijzondere vakanties naar Spanje?

Kijk dan op de website van Spain made for You. Deze staat vol met tips voor  bijzondere vakanties naar Spanje!