Balearen: prachtige Spaanse eilanden

Bent u toe aan een geweldige en onvergetelijke vakantie? Dan zijn de eilanden van de Balearen de bestemming die u zoekt. Deze Spaanse eilandengroep heeft namelijk  veel te bieden. Op het gebied van natuur, cultuur, sport, bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden geldt hier zonder twijfel het gezegde: ‘Voor elk wat wils’! Voor diepgaande informatie over de Spaanse eilandengroep kunt u de Duitstalige website http://www.balearen-inseln.net/ bezoeken!

Klimaat

De Balearen hebben een mediterraan klimaat. Dat betekend dus een warme zon en een verkoelende zeebries. Een ideale temperatuur voor toeristen dus! Het klimaat van de Balearen kenmerkt zich door warme zomers, hoge maximumtemperaturen, veel zonuren en weinig neerslag. De maximumtemperatuur ligt gemiddeld rond de 30 graden in de zomer en in de winter rond de 18 graden.

Natuur

De Balearen eilanden worden gekenmerkt door een schitterende en adembenemende natuur. Dankzij het warme klimaat groeien er schitterende tropische bloemen, planten en bomen. Door de vele soorten vogels, planten en bomen zijn de Balearen dé vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Ook vind u op de eilanden indrukwekkende grotten, gebergten en ruige kusten. De talloze stranden op de eilanden geven u het ultieme vakantiegevoel. De stranden variëren van rustig en weinig bezocht naar druk en populair.

Toerisme

De Balearen zijn een populaire vakantiebestemming. Daarom hebben zij veel te bieden aan toeristen. Elke eiland kent zijn eigen sfeer en mogelijkheden. Tussen de verschillende eilanden zijn grote verschillen. Bij het jonge publiek zijn vooral Mallorca en Ibiza populair. Deze twee eilanden staan namelijk bekend door het bruisende nachtleven en de vele discotheken. Menorca is een stiller eiland en heeft veel overblijfselen uit de prehistorie. Dit eiland trekt vooral cultuurliefhebbers. Formentera trekt minder toeristen en is daarom de ideale vakantiebestemming voor mensen die toe zijn aan een rustige vakantie. Ook op het gebied van sport hebben de eilanden veel te bieden. Golfen, watersport, zeilen, wandelen fietsen… het kan allemaal! De Balearen eilanden zullen iedereen een onvergetelijke vakantie bezorgen!