Top 6 stedentrip Europa

Wat zijn de leukste steden om te bezoeken voor een stedentrip Europa per vliegtuig? Hieronder zie je een top 10 van steden in Europa die volgens Reiseditie geweldig zijn, onder welke weersomstandigheden je ook gaat! In elke stad is wel een prachtige kerk, museum of andere prachtige bezienswaardigheid te vinden! In dit lijstje vind je een korte samenvatting per stad.

1. Barcelona

Reiseditie_Barcelona

De beroemde rotonde in Barcelona

 

Wat is hier? En een paar straten daar? Waar je ook bent in Barcelona, er is altijd wel wat te zien in de buurt van de wijk of wijk: juwelen van Catalaanse architectuur, modernisme en moderne architectuur, markten die een zintuiglijk gevoel zijn, schatten uit de oude Romeinse en middeleeuwse stad, parken waar u kunt ontspannen … En het beste van alles is dat u geen geweldige ontdekkingsreiziger hoeft te zijn om alle buurten van Barcelona te vinden en te ontdekken.

Een paar van de voornaamste plekken die je wil bezoeken tijdens een stedentrip Barcelona:

– La Sagrada Familia. Op de top van toeristische attracties lijst van Barcelona staat de fabelachtige, maar nog steeds niet voltooide kerk van La Sagrada Familia, ontworpen door Antoni Gaudi. Deze unieke constructie is de beroemdste toeristische attractie van Barcelona en de meest bezochte. Het wordt door Tripadvisor-gebruikers beoordeeld als een van ‘s werelds topattracties en verwelkomt 3 miljoen bezoekers per jaar. Het is ook een van de locaties van Barcelona in de nieuwe Origin van Dan Brown. De vele bezoekers betekenen lange rijen het hele jaar door om het spectaculaire interieur te bezoeken – zoals geen enkele andere kerk die je hebt gezien – dus we bevelen de skip-the-line Sagrada Familia-tickets aan. Je ticket naar de Sagrada Família is ook een donatie om de constructie te helpen voltooien, die meer dan 100 jaar geleden door de beroemde Catalaanse architect Antoni Gaudi werd ontworpen. De eerste steen werd gelegd in 1882, toen het land rond de basiliek gedeeltelijk uit velden bestond.

– De Font Mágica-fontein. De magische fontein is een must-see attractie in Barcelona. Je hebt nog nooit zo’n fontein gezien. Het voelt echt magisch om de prachtige show van water, licht en muziek te ervaren. De Magische fontein werd in 1929 gebouwd als een van de belangrijkste attracties voor de Wereldtentoonstelling van Barcelona en de Font Magica is nog steeds een van de beroemdste plekken in Barcelona met naar schatting 2,5 miljoen bezoekers per jaar. ‘S Avonds zijn er alleen op vrijdag en zaterdag water- en lichtshows in de winter. In de zomer zijn het avondlicht en de muziekshows van donderdag tot zondag. De toegang is het hele jaar gratis.Houd er rekening mee dat de toegang tot de fontein soms kan worden afgesloten vanwege tentoonstellingen en evenementen. Bezoek de magische fontein met de metro naar station Espanya.

– Picasso Musuem. In de omgeving van Born. Het Picasso-museum is het beroemdste museum van Barcelona. Pablo Picasso werd geboren in Malaga in het zuiden van Spanje, maar de familie Picasso verhuisde in 1895 naar Barcelona en Picasso woonde hier tot 1904. Picasso’s vader was een kunstleraar en hoewel Pablo Picasso als kind al kunst in Malaga studeerde, was het in Barcelona dat hij zijn vormingsjaren doorbracht. Hij beschouwde zichzelf als afkomstig uit Barcelona en het was hier dat zijn vroege jaren doorbracht als een worstelende jonge schilder en voor het eerst tentoongesteld. De beroemdste Picasso-schilderijen zijn niet in Barcelona, maar je ziet een unieke verzameling van 4000 werken met vroege schetsen en doeken, waaruit zijn ongelooflijke ontwikkeling blijkt van student tot ‘s werelds meest geliefde kunstenaar. Het museum bevindt zich in verschillende prachtige gotische herenhuizen in het Born-gedeelte van de oude stad van Barcelona. Dichtstbijzijnde metrostation Jaume I en dan 10 minuten lopen.

2. Londen

Reiseditie_Londen

De beroemde brug in Londen


Londen, stad, hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Het is een van de oudste steden ter wereld – de geschiedenis verspreid over bijna twee millennia – en een van de meest kosmopolitische steden. Het is de grootste metropool van Groot-Brittannië en tevens het economische, vervoers- en culturele centrum van het land.

Londen ligt in het zuidoosten van Engeland, ongeveer 80 kilometer stroomopwaarts van de riviermonding aan de Noordzee.De geschiedenis, cultuur en diversiteit van Londen worden weerspiegeld in de verhalen achter enkele van de populairste toeristische bezienswaardigheden van de stad.

De geschiedenis, cultuur en diversiteit van Londen worden weerspiegeld in de verhalen achter enkele van de populairste toeristische bezienswaardigheden van de stad.

Een paar van de voornaamste plekken die je wil bezoeken tijdens een stedentrip Europa:

– Geniet van een betoverend dagje uit met een rondleiding achter de schermen van de Harry Potter-films in Warner Bros. Zie uit eerste hand de sets, kostuums en rekwisieten die in alle Harry Potter-films worden gebruikt en stap binnen enkele van de locaties van de films, waaronder de Grote Zaal, het kantoor van Perkamentus en de hut van Hagrid.

– De Coca-Cola London Eye is een belangrijk kenmerk van de skyline van Londen. Het biedt enkele van de beste uitzichten van Londen uit de 32 capsules, elk met een gewicht van 10 ton en met maximaal 25 personen. Klim aan boord voor een adembenemende ervaring, met een onvergetelijk perspectief van meer dan 55 van de beroemdste bezienswaardigheden van Londen – allemaal in slechts 30 minuten!

– Volg een rondleiding met een van de Yeoman Warders rond de Tower of London, een van ‘s werelds beroemdste gebouwen. Ontdek de 900-jarige geschiedenis als het koninklijk paleis, gevangenis en executieplaats, arsenaal, juweelhuis en dierentuin! Kijk omhoog naar de Witte Toren, ga op je tenen door een slaapkamer van een middeleeuwse koning en bewonder de kroonjuwelen.

3. Parijs

Reiseditie_Parijs

De welbekende fameuze toren in Parijs

 

Parijs is de politieke, culturele en intellectuele hoofdstad van Frankrijk en is ook de meest bezochte stad ter wereld. Het heeft golven van immigranten, buitenlandse kunstenaars en intellectuelen en wereldwijde handelaren al eeuwenlang aangetrokken, dankzij de levendige economie, de rijke politieke en artistieke geschiedenis, het ongewone aantal opmerkelijke toeristische bezienswaardigheden, uitstekende architectuur en cultureel leven, en de algehele hoge standaard van wonen.

Een paar van de voornaamste plekken die je wil bezoeken tijdens een stedentrip Europa: 

– Meer dan enig ander monument, is de Eiffeltoren een elegant en eigentijds Parijs gaan vertegenwoordigen – maar dit was niet altijd zo. De ijzertoren, die werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1887 door Gustave Eiffel, was enorm impopulair bij Parijzenaars toen deze werd onthuld en bijna werd afgebroken.

Het heeft sindsdien meer dan 220 miljoen bezoekers aangetrokken en het zou moeilijk zijn om Parijs nu zonder te veronderstellen. De toren bekroont de nachtelijke hemel van Parijs met zijn feestelijk licht en laat elk uur een storm oplichten. Het is ook recentelijk de eenentwintigste eeuw betreden, achteraf uitgerust met zonnepanelen en observatieplatforms met glazen vloeren – tot grote vreugde van sommigen en de hoogtevrees van anderen. Cliché? Ja, misschien. Maar absoluut noodzakelijk.

– Om het Louvre van binnen en van buiten te leren, heb je misschien een half leven nodig. Toch moet je ergens beginnen. De locatie van ‘s werelds grootste en meest gevarieerde collectie schilderijen, beeldhouwwerken en decoratieve objecten uit de pre-20e eeuw. Het Louvre is een wereldwijde toeristische trekpleister. Niet te vergeten de Mona Lisa en de Venus van Milo, zorg ervoor dat je minder drukke vleugels bezoekt, om je te koesteren in de werken van Vermeer, Caravaggio, Rembrandt en talloze anderen. Het eeuwenoude paleis zelf is het bewijs van een rijke geschiedenis die zich uitstrekt van de middeleeuwse periode tot het heden.

– Loop over de brug van het Louvre naar het Musee d’Orsay – en zie een letterlijke en figuurlijke brug tussen klassieke en moderne kunst. De lichtste, luchtige kamers van de Musee d’Orsay bieden onderdak aan ‘s werelds belangrijkste collectie impressionistische en postimpressionistische schilderijen. Ze bieden drie verdiepingen moderne wonderen, van de etherische dansers van Degas tot de waterlelies van Monet, helemaal tot in de groene jungle van Gaugin. Grote werken van Van Gogh, Delacroix, Manet en anderen wachten ook op jou.

4. Lissabon

Lissabon bij nacht is prachtig!

 

Lissabon is de adembenemende hoofdstad van Portugal en is een van de meest charismatische en bruisende steden van West-Europa. Het is een stad die het traditionele erfgoed moeiteloos combineert met opvallend modernisme en vooruitstrevend denken. Als vakantiebestemming biedt Lissabon een rijke en gevarieerde geschiedenis, een levendig – nachtleven en is gezegend met een glorieus klimaat het hele jaar door.

Een paar van de voornaamste plekken die je wil bezoeken tijdens een stedentrip Europa:

– Jeronimos Klooster: De rustplaats van ontdekkingsreiziger Vasco da Gama is een kerk die in de jaren 1500 is gebouwd als onderdeel van een prachtig klooster. De kloostergangen worden beschouwd als een van de mooiste ter wereld en staan op de Werelderfgoedlijst.

–  Belem Toren: Het pictogram van de stad is ook een symbool van het tijdperk van ontdekking. Deze sierlijke uitkijktoren werd gebouwd in het begin van de 16e eeuw en is door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

– Calouste Gulbenkian Museum: Schatten uit het Oosten en het Westen verzameld door één man, is nu een van ‘s werelds beste privé-kunstcollecties. Het omvat werken van Rembrandt, Rubens, Monet en René Lalique.

5. Boedapest

Reiseditie_Boedapest

Ook Boedapest is prachtig met verlichting in de nacht!


Boedapest werd in 1873 gevormd door de toetreding van Buda, Pest en Old Buda (Óbuda). Als grootste stad in de Republiek Hongarije is Boedapest het politieke, culturele en commerciële centrum van het land.

De prachtige Donau verdeelt en verbindt de vredige, heuvelachtige Buda in het westen en het plattere, levendige Pest in het oosten. Óbuda, het oudste deel van Boedapest, ligt ook aan de westkant van de Donau en is een verlengstuk van Buda in het noorden. Zeven bruggen en twee spoorbruggen verbinden Buda en Pest, en zes eilanden aan de Donau liggen binnen de stadsgrenzen.

Een paar van de voornaamste plekken die je wil bezoeken tijdens een stedentrip Europa:

– De verbluffende Grote Synagoge van Boedapest is het grootste Joodse aanbiddinghuis ter wereld buiten New York. Gebouwd in 1859, heeft de synagoge zowel romantische als Moorse architecturale elementen. Binnenin bevat het Hongaars Joods Museum & Archief voorwerpen met betrekking tot zowel het religieuze als het dagelijkse leven. Aan de noordkant van de synagoge zit de Holocaust Tree of Life Memorial in de massagraven van de moordenaars van de nazi’s.

– De thuisbasis van meer dan 40 standbeelden, borstbeelden en platen van Lenin, Marx, Béla Kun en anderen waarvan de gelijken elders op afvalbergen terecht zijn gekomen, Memento Park, 10 km ten zuidwesten van het stadscentrum, is echt een adembenemende plek om te bezoeken. Schreeuw het socialistische realisme en probeer je voor te stellen dat sommige van deze relikwieën zo recent zijn gemaakt als eind jaren tachtig.

– De neoklassieke kathedraal van Boedapest werd meer dan een halve eeuw gebouwd en voltooid in 1905. Een groot deel van de onderbreking tijdens de bouw had te maken met een fiasco in 1868 toen de koepel tijdens een storm instortte en de structuur moest worden afgebroken en van de grond opnieuw moest worden opgebouwd . De basiliek is nogal donker en somber van binnen, maar maak een reis naar de top van de koepel voor een fantastisch uitzicht.

6. Athene

Reiseditie_Athene

Geniet van alles wat Athene aan historie te bieden heeft!

Athene is uitgestorven in zeven historische heuvels en wordt omringd door opmerkelijke bergen. Athene is al meer dan 3000 jaar bewoond en staat alom bekend als bakermat van de westerse beschaving en de bakermat van de democratie. Bestaande uit een groot centrum, een stedelijk gebied en grootstedelijk gebied, presenteert Athene een verwarrende mix van historische en moderne kenmerken.

De stad is beroemd om zijn archeologische ruïnes en monumenten. Athene gaat niet alleen over oude ruïnes. Deze bruisende stad is ook een belangrijk centrum voor cultuur, nachtleven en sport.

Een paar van de voornaamste plekken die je wil bezoeken tijdens een stedentrip Europa:

– Er zijn maar weinig bezienswaardigheden in de wereld te vergelijken met de Akropolis van Athene, met zijn Parthenon-tempel hoog op een rotsachtige steile rots die de eeuwenlange beschaving in de gaten houdt. Een herinnering aan de glorie van het oude Athene, de Akropolis was het centrum van de oude stad en fungeerde als een citadel op zijn beschermde locatie op een heuveltop. Het meest emblematische gebouw is het Parthenon, de grootste tempel uit de klassieke oudheid die dateert van 447 voor Christus tot 338 voor Christus. Met zijn monumentale rijen Dorische zuilen en prachtige sculpturale details is de tempel een ontzagwekkend gezicht. In de fries aan de oostelijke kant verbeelden reliëfs de geboorte van de godin Athena. Andere ruïnes van de Akropolis zijn het Erechtheion, een complex van oude heiligdommen gebouwd tussen 421 voor Christus en 395 voor Christus. Het bekendste kenmerk van het Erechtheion-complex is de Porch of the Caryatids, met zes beelden van maagden in plaats van Dorische zuilen.

– Opgericht in de 19e eeuw, het Nationaal Archeologisch Museum van Athene is het grootste archeologische museum in Griekenland en een van de grootste antiquiteitenmusea ter wereld. Het museum is gevestigd in een indrukwekkend neoclassicistisch gebouw met 8.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte. Er zijn vijf permanente collecties met meer dan 11.000 tentoonstellingen te zien, die een uitgebreid overzicht bieden van de Griekse beschaving van de prehistorie tot de klassieke periode tot de late oudheid. De Prehistorische Collectie beslaat het zesde millennium voor Christus tot 1050 voor Christus (de Neolithische, Cycladische en Myceense perioden) en presenteert bevindingen uit de prehistorische nederzetting bij Thera. De Sculpture Collection toont oude Griekse sculpturen uit de zesde eeuw voor Christus tot de vijfde eeuw voor Christus, waaronder zeldzame meesterwerken. De collectie Vase en decoratieve objecten toont oud Grieks aardewerk uit de 11e eeuw voor Christus tot de klassieke Romeinse tijd. De Stathatos-collectie bevat kleine voorwerpen uit een breed scala van historische periodes. Prachtige kleine beelden en beeldjes gebeeldhouwd uit metalen zijn te zien in de Metallurgy Collection.

– Op de plaats van de oude Agora was de kerk van de heilige apostelen het enige gebouw dat overbleef toen deze hele wijk van Athene werd afgebroken om de archeologische vindplaats Agora te ontgraven. Gebouwd in de 10e eeuw, staat de kerk boven een nymphaion (heilige bron). De buitenkant is opmerkelijk vanwege het ashlar metselwerk en de decoratieve Kufic (een stijl van Arabisch schrift) inscripties. Kenmerkend voor de Byzantijnse architectuur, de kerk heeft een koepel ondersteund op vier kolommen, en de apsis en transepten zijn voorzien van halfronde schelpjes. Het interieur van de koepel is versierd met originele fresco’s met Christus Pantocrator (Heerser van Alles), Johannes de Doper, schattige kleine cherubijnen en aartsengelen. Veel van de originele 11de-eeuwse iconostase (muur van iconen en religieuze schilderijen) is ook goed bewaard gebleven.