amsterdam food tour_dagbesteding

Daytrip naar Amsterdam

Momenteel verhinderen de corona restricties ons te reizen naar het buitenland. Helaas ziet het er naar uit dat het nog even gaat duren voor wij weer met zijn allen op vakantie kunnen.
Het goede nieuws is dat er tot die tijd ook genoeg valt te beleven in Nederland!
Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en met meer dan 800.000 inwoners valt hier altijd wel iets te beleven. Van de mooie grachten, tot het wereldberoemde nachtleven. Amsterdam stelt nooit teleur!

Wij hebben een overzicht gemaakt van 5 leukste activiteiten voor een daytrip naar Amsterdam!

1: Ervaar een typisch Amsterdamse Boottocht

Onze hoofdstad staat bekend om haar iconische grachten en deze ervaar je het beste tijdens een Amsterdam boottocht op een mooie boot! Zorg ervoor dat je een leuke open sloep uitkiest en niet vast komt te zitten op een grote toeristische boot. Ben je met een groep vrienden? Sommige rondvaartbedrijven bieden ook een borrel boottocht aan waar een open bar zit inbegrepen! De mooiste rondvaarten gaan over de grachtengordel en Amstel maar ook rondvaarten door het groene Amsterdam Oost groeien hard in populariteit.

2: Ontdek de Albert Cuypmarkt met een Food Tour

De Albert Cuypmarkt is de grootste outdoor markt van Europa waar je niet alleen goed kan shoppen maar ook terecht kan voor heerlijk eten. Men vind hier niet alleen oer Hollandse snacks als poffertjes & haring maar ook minder traditionele food stands. Denk aan Libanese, Indonesische of Belgische kramen. Je kan deze heerlijke kraampjes zelf verkennen of een amsterdam food tour boeken zodat je gegarandeerd het beste eten proeft.

3: Op avontuur in het vondelpark

Het vondelpark is Amsterdams meest beroemde park. Op zonnige dagen ligt het hele park vol met mensen die aan het genieten zijn van dit mooie stukje natuur. Wij raden aan om door het park heen te fietsen maar lopend is dit ook goed te doen. Haal wat snacks bij de dichtstbijzijnde Albert Heijn en ga lekker met je handdoek of kleed aan het water van een mooie fontein liggen.

4: Boek een bierfiets

In Amsterdam met een groep vrienden en op zoek naar een beetje actie? De Amsterdam beer bike is een wereldberoemde activiteit waarin jullie met een fietsende bar door de stad kunnen fietsen. Lekker lachen en drinken met jouw vrienden, wat wil je nog meer?
Gelukkig is er altijd een nuchtere chauffeur aanwezig om de tocht in goede banen te leiden zodat niemand in de gracht beland.

Bezoek de mooiste museums.

Op zoek naar een iets meer relaxte activiteit? Bezoek het Museumplein in Amsterdam! Op dit prachtige stukje in de binnenstad vind je niet alleen het Rijksmuseum en het Van Gogh museum maar ook het Stedelijk Museum en het Moco Museum. Van wereldberoemde Van Gogh’s tot moderne kunst van Banksy. In Amsterdam Zuid valt alles te vinden! Alle museums liggen binnen 5 minuten loopafstand dus wij raden aan om minimaal twee museums te bezoeken. Rondom het Museumplein liggen genoeg lekkere lunchtentjes om tussendoor een hapje te kunnen eten.

Meer tips nodig?

Bekijk hoe goedkoop een hotel te boeken

Bekijk Roadtrip Europa Tips

Bekijk: Low budget vakantie tips

Amsterdam Beer Bike_dagbesteding amsterdam