ALGEMENE INFO
Officiële naam:  Republiek Paraguay
Ligging: Zuid-Amerika met buurlanden Brazilië, Bolivia en Argentinië
Hoofdstad: Asunción
Oppervlakte: 406,750 km²
Staatsvorm: Republiek
Inwoners: 6.943.739
Bevolking: Meer dan 80% van de Paraguayanen zijn mestiezen: mensen van gemengde Spaanse en Indiaans afkomst
Talen:  Paraguay is een tweetalige natie. Guaraní is de eerste taal, Spaanse de tweede
Religies: Rooms-Katholiek (90%)
Munt: De guaraní (g) is een papieren valuta van 100 céntimos. Er zijn biljetten van 1, 5, 10, 50, 100, 500, 1.000, 5.000 en 10.000 guaraníes

VERVOER EN VERBLIJF

REISDOCUMENTEN
Paspoort en visum zijn verplicht.

VACCINATIE / GEZONDHEID
Vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als je zeven dagen daarvoor in een land bent geweest waar vaccinatie tegen gele koorts verplicht is.

Aanbevolen: DTP en Hepatitis A en gele koorts.

Aanbevolen reis langer dan drie maanden: Hepatitis B en rabiës (Hondsdolheid) en tuberculose.

Kijk ALTIJD voor de ACTUELE vaccinaties per land.

KLIMAAT
Het klimaat van Paraguay bestaat uit een subtropisch klimaat in de regio Paranaense en een tropisch klimaat in de Chaco. De regio Paranaense heeft een vochtig klimaat, met overvloedige neerslag gedurende het jaar en slechts gematigde seizoensgebonden veranderingen in temperatuur.

Tijdens de zomer is de dominante invloed op het klimaat de warme sirocco-winden die uit het noordoosten waaien. Tijdens de winter is de dominante wind de koude pampero uit de Zuid-Atlantische Oceaan, die over Argentinië waait en noordoostwaarts wordt afgebogen door de Andes in het zuidelijke deel van dat land.

Vanwege het ontbreken van topografische barrières in Paraguay, veroorzaken deze tegengestelde heersende winden abrupte en onregelmatige veranderingen in het meestal matige weer. De wind is over het algemeen levendig. Snelheden van 160 kilometer per uur (99 mph) zijn gemeld in zuidelijke locaties en de stad Encarnación werd ooit geëgaliseerd door een tornado.