Landeninfo Suriname
Suriname, ooit bekend als Nederlands Guyana, is een van de kleinste landen van Zuid-Amerika. Het heeft een relatief hoge levensstandaard, maar staat ook voor ernstige politieke en economische uitdagingen.
Sinds de onafhankelijkheid van Nederland in 1975 heeft Suriname coups en een burgeroorlog doorstaan. Suriname is een van de meest etnisch diverse landen in Noord- en Zuid-Amerika. De meeste mensen stammen af van Afrikaanse slaven en Indiase en Javaanse contractarbeiders die door de Nederlanders zijn overgehaald om in de landbouw te werken.
De meeste politieke partijen zijn etnisch gebaseerd. Goud, olie en landbouw zijn belangrijke economische sectoren. Mijnbouw in bauxiet is in verval geraakt. Er zijn inspanningen geleverd om de economie te diversifiëren.
ALGEMENE LANDENINFO Suriname
Officiële naam: Republiek Suriname
Ligging: Noordelijk Zuid-Amerika, aan de Atlantische Oceaan, tussen Frans Guiana en Guyana.
Hoofdstad: Paramaribo
Oppervlakte: 163.270 km²
Staatsvorm: grondwettelijke democratie
Inwoners: 499.450
Bevolking: Hindoestaans, Creools, Javaans, chinees, mensen van Afrikaanse oorsprong en anderen.
Talen: Nederlands, Engels, Surinaams, Hindoestaans, Javaans
Religies: hindoeisme, islam, rooms-katholicisme, protestantisme
Munt: Surinaamse Dollar
REISDOCUMENTEN SURINAME
Het bezit van een paspoort en een visum zijn verplicht als naar Suriname wilt reizen.
VACCINATIE & GEZONDHEID SURINAME
Vaccinatie tegen gele koorts is in Suriname enkel verplicht voor reizigers die uit een land komen met een risico op gele koorts. In Myanmar is vaccinatie aanbevolen tegen hepatitis a en b, polio en buiktyfus. Medicatie tegen malaria is in sommige gebieden aanbevolen.
Kijk ALTIJD voor de ACTUELE vaccinaties per land.
KLIMAAT SURINAME
Suriname heeft bijna overal een equatoriaal klimaat, warm en vochtig het hele jaar door, met zware regenval, in feite is het bedekt met regenwouden en mangroven. In het grootste deel van het land is er echter een regenseizoen van december tot half augustus (met een relatieve daling in februari en maart en een piek in mei en juni), en een relatief droog seizoen van eind augustus tot half november.
In de hoofdstad Paramaribo, gelegen aan de kust, valt gemiddeld 2200 mm (87 in) regen per jaar; de regenachtigste maanden zijn mei en juni, wanneer de regenval 300 mm (12 in) per maand bereikt, en wanneer het bijna elke dag regent. Hier is de gemiddelde neerslag.