Backpack kopen tips

Als je op reis gaat is het eerste wat je natuurlijk op orde moet hebben een backpack. Het kiezen van de juiste rugzak is een belangrijk onderdeel van elke reis. Te groot en je hebt te veel extra gewicht om mee te nemen. Of misschien past je tas niet in een vliegtuig! Te klein en je spullen zullen nooit passen in de kleine backpack! Kies het verkeerde materiaal en je spullen worden nat in de regen.

Er zijn zoveel opties dat het erg verwarrend kan zijn om de juiste backpack te kopen.

Het is eigenlijk een complete studie om te weten wat de perfecte rugzak is om te reizen. Je moet uren research doen om tot de perfecte backpack te komen, maar gelukkig heb ik die research al voor je gedaan! Dat onderzoek loonde: nu heb ik de perfecte backpack gevonden en ga alles waar je op moet letten bij het aanschaffen van een backpack met je delen.

Er zijn veel rugzakken in de wereld en nog meer plaatsen waar je er een kunt kopen. Ik heb door de jaren heen geprobeerd, gezien en rugzakken ervaren. Ik weet wat werkt. Dus om urenlang onderzoek te besparen, ga ik alle goede eigenschappen van een rugzak uiteenzetten, dus als je er een vindt die aan deze criteria voldoet, kun je het gewoon aanschaffen in de wetenschap dat dat backpack geweldig is en nog jaren mee gaat!

Koffer of rugzak?

Ik haat koffers. Veracht ze. Je bagage wordt overal naartoe gegooid en opgestapeld in bussen in willekeurige landen. Het wordt gebruikt en misbruikt, en het is gewoon moeilijk om over heuvels en trappen te lopen terwijl je koffer overal tegenaan stoot. Koffers zijn lastig.

Koffers zijn geweldig voor weekenden weg of als je lang op een plek blijft. Maar als je veel beweegt, is het veel beter om een rugzak te hebben. Rugzakken zijn gewoon veelzijdiger. Ze zijn gemakkelijk om trappen op te dragen en in te pakken op krappe plaatsen, en over het algemeen maken ze het leven simpeler. Ik hoef ze niet op te halen als ik op de roltrap sta. Ik kan gewoon doorlopen. Eenvoudig. Gemakkelijk.

Zelfs als je alleen op een reis van twee weken gaat, raad ik je toch aan om die extra grote, zware koffer te dumpen. Rugzakken zijn gewoon logischer, daarom is deze pagina aan hen en niet aan koffers gewijd.

Als je rugklachten hebt en een rugzak niet kunt gebruiken, kan een kleinere koffer met wielen en een lange steel een goed alternatief zijn. Het zal nog steeds moeilijk zijn om trappen op en af te lopen, en vervelend als je het over oneffen trottoirs rolt, maar er zijn veel bedrijven (die aan het eind van dit gedeelte staan vermeld) die redelijk goede en lichtgewicht reishoesjes maken.

Bovendien kun je een harde rugzak krijgen met wielen die een beetje een hybride is. Dat werkt ook, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een rugzak, dus daar gaan we het over hebben!

Backpack_Reizen_Trein_Mensen

Waar bestaat een goede backpack uit?

De beste rugzakken – degene die het langst meegaan – hebben alle volgende kenmerken die ze duurzaam en langdurig maken en beschermen je spullen tegen de regen:

Waterbestendig materiaal – Hoewel je backpack niet 100% waterdicht hoeft te zijn (tenzij je een lange meerdaagse wandeling maakt), zorg je ervoor dat je tas is gemaakt van een semi-waterdicht materiaal, zodat alles niet nat worden in een motregen (veel pakketten worden geleverd met dekzeilen die je erover kunt plaatsen in geval van een hevige regenbui, en geloof me die zijn er!). Zorg er bovendien voor dat het materiaal niet lang nat blijft en daardoor muf wordt. Ik zoek naar materiaal dat dik maar licht van gewicht is. Behandelde nylon vezels zijn echt goed. Je zou in staat moeten zijn om er een kopje water overheen te gieten zonder dat de binnenkant nat wordt. Ik reis niet veel tijdens hevige regenbuien of motregen, maar ik ben eerder gevangen in kleine stortbuien en omdat mijn rugzak is gemaakt van een goed materiaal, heb ik nooit mijn tas geopend om natte kleren te vinden.

Afsluitbare ritsen – Zorg ervoor dat elk compartiment twee ritsen heeft, zodat je ze aan elkaar kunt vergrendelen. Hoewel ik me niet echt zorgen maak over het inbraak in mijn tas en het stelen van mijn vuile kleren in een hostel, vind ik het leuk om mijn tas op te bergen als ik op reis ben. Ik ben altijd paranoïde dat iemand iets in mijn tas stopt of dat een bagage-medewerker op een vliegveld mijn spullen pakt Let er bij aanschaf van sloten op dat deze beveiliging-vriendelijke sloten zijn – deze sloten hebben een speciale ontlastklep waarmee de beveilig het slot kan openen zonder het te verbreken, zodat ze je tas kunnen controleren. Je kunt beveiligings-sluizen kopen in elke grote winkel, zoals Coolblue of Bol.com. Als je backpack geen twee ritsen heeft, kun je altijd Pacsafe (www.pacsafe.com) krijgen, waarmee een afsluitbaar metalen gaas om je hele tas wordt gewikkeld en aan een groot object kan worden vastgemaakt. Het betekent dat niet alleen niemand je spullen kan jatten, maar ook dat niemand ermee weg loopt. Pacsafe is een goede vorm van bescherming voor je tas, vooral als je ergens bent waar je tas lange tijd niet zal worden gebruikt. Een ding om te onthouden van Pacsafe is dat dit metalen ding ook veel gewicht aan je tas toevoegt en dat het lastig kan zijn om mee te nemen. De meeste mensen die Pacsafe gebruiken, zijn fotografen die veel dure apparatuur bij zich hebben.

Meerdere compartimenten – Een goede tas moet meerdere compartimenten hebben. Op deze manier kun je je spullen opdelen in kleinere secties, zodat je gemakkelijker toegang hebt tot de spullen die je nodig hebt. Mijn kleren zitten bijvoorbeeld in het hoofdvak van mijn tas, mijn paraplu en flips-flops aan de bovenkant, en mijn schoenen in het gescheiden zijvak (op die manier wordt niet alles vies). Het bespaart je ook tijd met het zoeken in je tas.

Intern frame – Het merendeel van de rugzakken van vandaag zijn interne frames, wat betekent dat de steunstangen en het frame in de rugzak zijn ingebouwd en aan het zicht zijn onttrokken. Er zijn er echter nog steeds buitenframe-rugzakken, waarbij de hengels los staan van het werkelijke pack en uitsteken (denk aan die rugzakken die je ziet in oude wandelfilms of films over mensen die in de jaren 70 door Europa backpacken – een groot, onhandig metalen frame ). Haal er niet een van. Zorg ervoor dat je een rugzak koopt met een intern frame. Het ziet er niet alleen beter uit, maar de hengels raken nergens aan vast en je tas wordt ook slanker, waardoor het verplaatsen makkelijker wordt. Bovendien hebben interne frame-pakketten de neiging lichter te zijn, omdat het frame bestaat uit een koolstofvezel of sterk plastic, waardoor ze gemakkelijker op de rug en duurzamer zijn.

Gewatteerde heupgordel – Het meeste gewicht datjezult dragen, drijft op uw heupen, dusjewilt een gevoerde riem om het gewicht comfortabeler te dragen. De riem zorgt voor ondersteuning en verdeelt de belasting gelijkmatiger over uw rug, waardoor er minder belasting ontstaat. De heupgordel moet ook verstelbaar zijn, zodatjehem kunt aantrekken voor extra ondersteuning.
Gewatteerde schouderbanden – Deze maken het dragen van uw lading comfortabeler, omdat het gewicht van uw rugzak ook naar beneden op uw schouders zal drukken. De pads zullen minder druk op je schouders uitoefenen en ook helpen om de druk van je onderrug weg te nemen. Zorg ervoor dat de opvulling erg dik is en uit één stuk materiaal bestaat, omdat het minder snel zal splitsen en uitdunnen.

Voorgevormde / gewatteerde rugleuning – Een lumbaalgevormd pak maakt het dragen comfortabeler, omdat het helpt het gewicht gelijkmatiger te verdelen – hetzelfde principe is van toepassing zoals wordt gebruikt in voorgevormde stoelen. Het zorgt voor een meer natuurlijke boog en zorgt voor geen rugklachten. Bovendien zorgt dit type pack voor een kleine ruimte tussen je rug en de tas, waardoor er lucht door kan stromen en je enigszins koel kunt houden (het sjouwen van je tas kan zweet veroorzaken!).

Voorkant opening – Een voorlader is een rugzak waarmee je de voorkant vanaf de zijkant kunt openen en al je spullen kunt pakken. Een bovenste laadzak geeft je alleen toegang tot je spullen vanuit een gat in de top. Dit maakt het erg moeilijk om je spullen (vooral als deze onder aan je tas zitten) te krijgen. Zorg er altijd voor dat je een rugzak “vooraan opening” heeft, zodat je gemakkelijk bij al je spullen kunt.

Maakt de grootte uit?

Een van mijn meest gestelde vragen over rugzakken gaat over grootte. Iedereen wil weten wat de perfecte maat is. Iedereen heeft een ander rugzakformaat nodig. Het gaat erom dat je rugzak evenredig is aan je lichaam – dat kan een rugzak zijn die 40 liter of 60 liter is. Als je rugzak te groot of te klein is, zal het gewicht niet goed uitgebalanceerd zijn en zal het rugpijn veroorzaken of je zelfs doen kantelen. Je wilt niet dat een wolkenkrabber uit je rug oprijst, maar je wilt ook geen rugzak die duidelijk te klein is en overvol is met je spullen. Je wilt een rugzak die groot genoeg is om net iets meer te bevatten dan de spullen die je meeneemt en niet meer dan dat.

Als een rugzak alles past wat je wilt, een beetje extra ruimte heeft en comfortabel aanvoelt, dan heb je de perfecte rugzakmaat gevonden. Fabrikanten suggereren ook dat ze torso- en taillematen voor elk model hebben dat ze produceren, maar ik heb gemerkt dat de beste manier om te weten of een rugzak goed voelt, gewoon het testen van de rugzak is. Wanneer je in de winkel bent (en een goede camping / openluchtwinkel zal dit doen), moeten ze je rugzak kunnen vullen met het equivalent van 30 pond (15 kilogram), zodat je kunt zien hoe veel gewicht op je rug voelt.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoe groter je rugzak is, hoe kleiner de kans is dat je hem in het vliegtuig kunt dragen. De meeste bagagematen zijn 15 centimeter (56 x 36 x 23 cm) inclusief handgrepen en wielen, dus als je een rugzak met deze afmetingen krijgt, kun je doorgaan. Je zult geen enkele bagageheffing van de grote luchtvaartmaatschappijen hoeven te betalen om je tas te controleren wanneer je internationaal vliegt. Budgetmaatschappijen daarentegen rekenen een vergoeding voor het controleren van een tas op basis van het gewicht, dus hoe meer je tas weegt, hoe meer je moet betalen om deze bij de gate te controleren. Hoewel mijn tas in de bagageruimte past, moet ik deze vaak controleren als ik met een budgetmaatschappij vlieg.

Backpack online kopen?

Hoeveel moet je uitgeven aan een rugzak? Rugzakprijzen zijn sterk afhankelijk van maat, stof en merk. De meeste backpacks kosten tussen € 99-300. De middelgrote winkelmerken kosten in het algemeen ongeveer € 199. Winkelmerken zijn goedkoper dan merknamen zoals North Face, Osprey en Gregory. Ik geloof niet dat een rugzak € 300 waard is, hoe goed deze ook is. Deze dure rugzakken zijn meestal groot en hebben meer toeters en bellen, speciale opvulling en materiaal dan je echt nodig hebt als reiziger. Alles in het bereik van € 100-200 is perfect. Bovendien zul je merken dat de meeste backpacks wandelrugzakken zijn, bedoeld voor kamperen en meerdaagse tochten in het bos. Wil je niet te veel geld kwijt zijn tijdens het reizen? Bekijk onze low budget reizen tips!

Pro tip voor backpackers

Het kopen van een rugzak voor je reis zal een tijdrovend proces worden. Je moet veel proberen. Je kunt een stelletje naar je huis laten sturen, het laden met al je spullen en het proberen om te zien wat goed voelt. Op die manier weet je precies hoe de tas past als je je spullen erin hebt en niet in de winkel. Breng de anderen terug. Dit proces hoeft echter niet te pijnlijk te zijn als je de regels in dit bericht volgt. Als je dat doet, vind je in een mum van tijd de perfecte rugzak voor je reis!