Duitsland

Reizen in Duitsland

Hallo reizigers! Bent je op zoek naar een bestemming boordevol cultuur, natuurschoon en feestgevoel? Dan is Duitsland de plek voor jou! Van de weelderige Beierse bossen tot het bruisende Berlijnse nachtleven, van sprookjeskastelen tot futuristische architectuur – Duitsland heeft het allemaal.

Hef je bierpul op tijdens het Oktoberfest, proef de lokale worsten en pretzels, of probeer een rondje blitzschnell Duitse tongbrekers. Trek jouw wandelschoenen aan en beklim de Alpen of fiets langs de oever van de Rijn. In historische steden als Heidelberg en Rothenburg voel je je als Hans en Grietje in het verhalenboekenbos. ’s Avonds kunt je plaatsnemen in een gezellige biertuin voor een maaltijd vol bier en volksmuziek.

Jeuken jouw voeten al? Duitsland biedt voor elk wat wils: natuurliefhebbers en cultuurliefhebbers, feestbeesten en rustzoekers. Proost en gutentrip! Wie heeft er nu zin in een vakantie vol Abenteuer?

Praktische landeninformatie over Duitsland

Officiële naam: Bondsrepubliek Duitsland
Locatie: Midden-Europa
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Federale parlementaire republiek
Aantal inwoners: 83 miljoen
Etnische samenstelling: Duits 91,5%, Turks 2,4%, Pools 0,4%, Syrisch 1,2%, overige 4,5%
Talen: Duits (officieel)
Religies: Rooms-katholiek 29%, protestant 27%, moslim 5%, orthodox-christelijk 1%, andere religie 2%, geen of leden van niet-geregistreerde religieuze groepen 36%
Valuta: Euro (EUR)

Berlin

Klimaat

Duitsland heeft een gematigd seizoensklimaat met warme zomers en koude winters.

De lente begint in maart, wanneer de temperatuur 10°C bereikt en de planten beginnen te groeien. De zomer duurt van juni tot augustus met gemiddelde maxima van 20-25°C. De herfst loopt van september tot november, waarbij de bladeren van kleur veranderen bij koelere temperaturen rond de 10°C.

De winter is koud van december tot februari, met gemiddelde temperaturen die nauwelijks boven het vriespunt uitkomen en er mogelijk sneeuw valt. De neerslag valt verspreid over het jaar, hoewel de zomers doorgaans droger zijn. Neem laagjes en een paraplu mee als je Duitsland het hele jaar door bezoekt!

Beste reistijd

Als je van bier, braadworst en bergwandelingen houdt, kan een reis naar Duitsland echt niet fout gaan!

Maar de lente en de vroege zomer zijn ideaal. Van april tot juni heb je aangename temperaturen, minder toeristen en lagere prijzen. Bezoek de kleurrijke tulpenvelden, fiets door groene heuvels of vaar over de Rijn.

In mei kun je ook een van de vele bekende Volksfests bezoeken voor een feest met bier en muziek! Dus pak je rugzak in, trek je wandelschoenen aan en boek dat ticket.

Wat je ook kiest, met dat typische Gemütlichkeit-gevoel in Duitsland wordt het gegarandeerd een epische vakantie!

Vaccinatie advies voor Denemarken

Wanneer je zich voorbereidt op een epische Duitse vakantie, vergeet dan niet jouw verwondering en jouw vaccinatiekaart in te pakken. Er zijn geen vaccinaties vereist om Duitsland te bezoeken, maar het is slim om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van alle gebruikelijke vaccinaties – BMR, DTaP, waterpokken, polio, enz. Je weet nooit wie je tegenkomt terwijl je brouwsels achterover slaat Oktoberfest of curryworst eten.

En als je van plan bent de Alpen in te trekken of de routes door het Zwarte Woud te fietsen, overweeg dan om het vaccin tegen tekenencefalitis aan te schaffen voor een extra verzekering. Dus maak die foto’s en bereid je voor op een totaal geweldige tijd in Deutschland! Proost!

Visum en reisdocumenten vereist voor Denemarken

Let op reislustigen: je hoeft zich geen zorgen te maken over visa of paspoorten wanneer je tussen Nederland en Duitsland reist!

Beide landen maken deel uit van het Schengengebied, wat betekent dat je vrijelijk tussen beide landen kunt reizen zonder grenscontroles.

Je bent helemaal klaar om tussen Amsterdam en Berlijn te varen, waarbij je gemakkelijk van tulpenvelden naar bierhallen stuitert! Dus pak je koffers en bereid je voor op een zorgeloos avontuur in deze aangrenzende landen.