Slapen in het vliegtuig

Hoe krijg je een goede nachtrust in het vliegtuig?

Slapen in het vliegtuig is voor de meeste mensen een droom die maar moeilijk uitkomt. De contante herrie van de motoren, te krappe stoelen of vervelende buren kunnen je rust goed verstoren. Er zijn echter trucjes die je kan toepassen om toch zo comfortabel mogelijk te slapen op jouw vliegreis:

Hier krijg je van ons 6 slaapgeheimen die je helpen slapen in het vliegtuig!

1. Boek een raamplaats

Terwijl het raam wordt gewaardeerd door reizigers die willen kijken naar het opstijgen en landen van het vliegtuig en landschappen zoals bergketens en meren beneden willen spotten, maar de stoel bij het raam  biedt ook voordeel voor degenen die willen slapen: leun tegen het raam en geniet van het rust en stilte om niet gestoord te worden door rijgenoten die het toilet van het vliegtuig moeten bezoeken.

2. Maak het comfortabel voor jezelf

Wij adviseren dat je comfortabele kleding draagt ​​(inclusief slaapzakken), een nekkussen, de vliegtuigdeken gebruikt (of uw eigen deken verpakt). Hoe meer je vliegtuigstoel voelt als een comfortabel thuis weg van huis, hoe groter de kans dat je kan slapen in het vliegtuig.

3.  Koop een hoofdtelefoon of oordopjes

De meesten van ons hebben rust nodig om goed te kunnen slapen in het vliegtuig. Wij adviseren oordopjes te gebruiken om de geluiden van de motoren, het cockpitpersoneel en andere passagiers van het vliegtuig te dempen. Of gebruik een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking en luister naar iets ontspannends, zoals natuurgeluiden of zachte muziek.

slaap_vliegtuig_Reiseditie

4. Maak de omgeving donker voor jezelf

Mensen slapen beter in het donker. Neem een mee slaapmasker om je te helpen je eigen persoonlijke duisternis te creëren en om te voorkomen dat je je ogen opent.

5. Eet en drink met mate

Hoewel het geen goed idee is om te proberen te slapen op een lege maag, is het ook een vergissing grote porties te eten of vette of pittige maaltijden te eten. Kies voor lichte, gezonde snacks, zoals noten. En terwijl je wijn, bier of sterke drank drinkt, kan je misschien in slaap vallen, vergeet niet dat het waarschijnlijk moeilijker voor je zal worden om daadwerkelijk in slaap te blijven.

6. Rek & strek

Gebruik de beenruimte die je hebt om je benen te strekken en achterover te leunen (vergeet niet om dit beleefd te doen). Wij raden je aan om je benen te strekken, lichtjes op de knieën te buigen om gemakkelijker in slaap te vallen, en achterover leunen vertelt je hersenen dat je wilt rusten of slapen in het vliegtuig.

Bestemmingen per continent

Noord-Amerika

Zuid-Amerika

Europa

Azië

Afrika

Oceanië