Waarom low-budget reizen?

Voor sommigen roepen de woorden budget vakantie of goedkoop reizen een aantal angstaanjagende beelden op: vuile faciliteiten, kakkerlakken en maagproblemen. Echter kan het ook anders Van hostels met een sociale sfeer, tot koken in groepen – hier zijn 8 redenen waarom je met een beperkt budget kunt zorgen dat je het meeste uit je ervaring haalt!

Jij erkent het plaatselijke leven

Wat heeft het voor zin om halverwege de wereld te reizen als je de plek die je bezoekt niet echt ziet? Er zijn zoveel mensen die naar all-inclusive resorts gaan en het complex nooit verlaten. Ze kunnen net zo goed thuis gebleven zijn! Reizen met een klein beetje betekent echt het lokale leven ervaren. Je kunt kiezen voor een verblijf in de lokale bevolking, voor een echte meeslepende ervaring. Het gebruik van het openbaar vervoer (wat op sommige plaatsen echt een hele nieuwe ervaring is) en de interactie met de lokale bevolking is een veel betere manier om een ​​cultuur te begrijpen.

Je bent minder interessant voor dieven

Je neemt je leuke spulletjes niet mee, want je draagt ​​het dag in dag uit zo lang mogelijk en je wilt het niet kapot maken. Het is niet zo dat beroving nooit gebeurt met backpackers, maar als budgetreiziger zie je er over het algemeen niet zo uit alsof je het stelen de moeite waard bent.

Het geeft een gevoel van vrijheid


Het is zo fijn om alles wat je nodig hebt alleen te hebben. Je bent niet gebonden door materiële dingen, dus je hoeft je minder zorgen te maken. Alles wat je extra nodig hebt, moet je krijgen – je zelfvoorzienend maken. Wanneer je op een nieuwe plaats aankomt, boekt je een of twee nachten en als je het niet leuk vindt, doe je gewoon je tas om en gaaje verder. Alleen in het bezit van wat er zich in je backpack bevindt, betekent dat je veel flexibeler kunt zijn en meer kunt leven in het moment.

Je reist langer


Hoe minder geld je uitgeeft, hoe langer je kunt reizen. Het is zo simpel. Begroting hebben en geld verdienen, betekent meestal dat je door kunt gaan! Het betekent ook dat je langzamer reist, omdat je meer tijd in een stad doorbrengt en bussen en treinen gebruikt: zodat je meer van één land kunt zien terwijl je er doorheen reist.Low_budget_reizen_Reiseditie

Low budget reizen

Low budget reizen

Je strekt je geld zo ver mogelijk uit, dus je leert natuurlijk de echte waarde van geld. Je leert de prijzen vergelijken en rondkijken – en dat is een vaardigheid voor het leven. Dit betekent niet dat je voor de goedkoopste optie moet gaan; dat je waar voor je geld krijgt, en leert ruilen. Ik heb de gewoonte ontwikkeld om naar prijzen te kijken en te denken “Wel, dat is X aantal nachten in een hostel, is dat de moeite waard?”

Iedereen deelt; sharing is caring


Zelfs als je alleen reist (zoals veel backpackers), zul je snel ontdekken hoe sociaal het is. Je moet vrienden maken, omdat je reizen goedkoper voor elkaar kunt maken. Je kookt samen en probeert groepskortingen te krijgen – je zit allemaal in dezelfde boot, dus je helpt elkaar. Ik heb een aantal geweldige vrienden gemaakt terwijl ik op een klein budget reisde. Van hen heb ik een aantal geweldige tips voor het besparen van geld geleerd.

Je blijft met beide benen op de grond


Reizen met een budget is geen vakantie. Het gaat niet om een ​​pauze nemen van alles en het op de been zetten, het gaat over het verkennen en ervaren van alles wat je maar kunt. Er wordt niet op je gewacht: je maakt je eigen handdoeken schoon, doet je eigen afwas en maakt je eigen bed. Je beseft dat je geen andere mens nodig hebt die achter je aan rennen; je kunt alles zelf doen.

Het is uitdagend


Wie houdt er eigenlijk niet van een goede uitdaging? Ik weet dat ik dat doe, en dat is wat budgetreizen zijn: een uitdaging. Je moet buiten de kaders denken om ervoor te zorgen dat je langer kunt reizen. Je moet afwegen welke accommodatie het beste is, kijk naar de voor- en nadelen en de prijs. Je moet uitzoeken wat je moet doen, behalve de belangrijkste toeristische attracties als je voor een langere tijd in een stad bent. Er is altijd een nieuwe uitdaging om over na te denken en je verlegt je grenzen.

Bestemmingen per continent

Noord-Amerika

Zuid-Amerika

Europa

Azië

Afrika

Oceanië