Duitsland
Duitsland is het meest geïndustrialiseerde en bevolkte land van Europa. Beroemd om zijn technologische prestaties, heeft het ook enkele van Europa’s meest gevierde componisten, filosofen en dichters voortgebracht.
Na later nationale eenheid te hebben bereikt dan andere Europese naties, greep Duitsland snel economisch en militair in, voordat nederlagen in de twee wereldoorlogen uiteenvielen, geconfronteerd met de moeilijke erfenis van het nazisme, en verdeeld tussen Europese Koude Oorlogsblokken.
Duitsland kaatste terug en werd de economische gigant van het continent en een van de drijvende krachten achter Europese samenwerking. Met het einde van de Koude Oorlog waren de twee delen van het land weer verenigd, hoewel de economie van het voormalige oosten nog steeds achterblijft bij de rest van het land.
ALGEMENE LANDENINFO DUITSLAND
Officiële naam Duitsland: Federale Republiek Duitsland
Ligging: Midden-Europa, grenst aan België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Liechtenstein, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Polen en Denemarken
Hoofdstad Duitsland: Berlijn
Oppervlakte: 357.021 km²
Staatsvorm Duitsland: federale republiek
Inwoners: 82.797.208
Bevolking: Duitsers. De belangrijkste minderheden zijn Turken, Italianen, Polen, Spanjaarden en inwijkelingen uit het voormalige oostblok.
Talen: Duits
Religies Duitsland: protestantisme, rooms-katholicisme en andere
Munt: Euro
REISDOCUMENTEN
Identiteitskaart
VACCINATIE / GEZONDHEID
Geen bijzondere voorzorgen noodzakelijk.
Kijk ALTIJD voor de ACTUELE vaccinaties per land.
KLIMAAT DUITSLAND
Het klimaat verschilt weinig met dat van België en Nederland.
Het Duitse klimaat is gematigd en heeft over het algemeen geen perioden van koud of warm weer meer. Het noordwesten en het kustgebied van Duitsland hebben een door de zee beïnvloed klimaat dat wordt gekenmerkt door warme zomers en milde bewolkte winters. De meeste gebieden aan de Noordzeekust van het land hebben midwintertemperaturen van ongeveer 1,5 ° C of zelfs hoger. Verder naar het binnenland is het klimaat continentaal, gekenmerkt door grotere seizoensvariaties in temperatuur, met warmere zomers en koudere winters. Extreme temperaturen tussen nacht en dag en zomer en winter zijn aanzienlijk minder in het noorden dan in het zuiden. In januari, de koudste maand, is de gemiddelde temperatuur ongeveer 1,5 ° C in het noorden en ongeveer -2 ° C in het zuiden. In juli, de warmste maand, is het in het noorden koeler dan in het zuiden. De noordelijke kuststreek heeft temperaturen in juli van gemiddeld 16 ° C tot 18 ° C; op sommige locaties in het zuiden is het gemiddelde bijna 20 ° C of zelfs iets hoger.